Om oss

HudikKalaset pausar och återkommer 2021!

I tio år har vi kört festival i Hudiksvall. Första året var vi 2000 besökare på Köpmanberget, i somras på tioårsjubileumet var vi över 16 000. Vi är stolta över vad vi gjort. Vi har lärt oss göra festival, vi har överlevt regn, vi har överlevt skogsbrand. Andra aktörer i närliggande städer har kommit och gått. Vi har bestått.
Inför året stod vi i valet och kvalet kring vad vi skulle göra. Vi landade i att sprida Kalaset över längre tid. Fram till mars hade vi sålt mer än någonsin den tiden på året och vi gick mot lapp på luckan redan innan studenten sjöng och dess lyckliga dagar.

Sen kom Corona.

Vi bestämde oss tidigt för att fortsätta hålla lågan tänd. För hoppet, för Hälsingland, för Hudiksvall. När vi fick information om att hela sommaren med Veronica Maggio flyttas fram ett år insåg vi att vi måste agera. Därför måste vi idag meddela ett gäng saker.

1. Det blir ingen Kalashelg 2020 och Sommarens Första Konsert ställs in.
2. Alla Kalashelgens artister följer med till nästa år

För er som köpt biljetter till Kalashelgen gäller följande:
1. Er biljett gäller för nästa år och vi hoppas hoppas ni vill ha den kvar att vi träffas då
2. Ni får såklart pengarna tillbaka om ni vill
Alla som köpt biljett kommer inom kort att få information via den mail som angivits vid biljettköp.
Vi introducerar även en egen second hand på Facebook @biljettsläpp återköpta biljetter till HudikKalaset
Och nej nej ni ska inte kränga biljetter till varandra. Men vi tänker såhär...
Alla som köpt hittills har köpt biiilligt och varit lyckliga nog att hinna i tid. Dessa biljetter ska såklart fortsätta gälla, men om du inte vill ha din lott kommer den gå till någon annan.

Vi kommer inte sänka priset igen så chansen kommer inte igen. Däremot vill vi ge chansen för någon annan att köpa de biljetter som återköps. Vi släpper därför samma antal som kommit tillbaka och för de priser de köpts 1 juli kl 10.00.
För er som köpt biljett till Sommarens Första Konsert gäller att ni kan få pengarna tillbaka. Alla som köpt biljett kommer inom kort att få information via den mail som angivits vid biljettköp.

I o m detta har vi superlång tid att göra saker och presentera nyheter. Och det kommer vi göra. En nyhet är att vi nästa år går tillbaka till grundplanen och fokuserar kring ett hejdundrande sommarevenemang. Vad ska det heta? Vi funderade mycket och vägde alternativen noga.

Hjärtligt välkomna till HudikKalaset 2021!

Vänligen
Erik & Annie + hela HK-personalen

HudikKalaset har sedan starten 2010 vuxit till att bli en av Sveriges mest uppskattade festivaler. Kalaset går alltid av stapeln helgen v30 och Engmans Kapell avslutar alltid festivalen. Några artister som besökt oss genom åren är Lars Winnerbäck, Teddybears, Linnea Henriksson, Veronica Maggio, Miriam Bryant, Daniel Adams-Ray, Oskar Linnros, Zara Larsson, Graveyard, Petter, Bo Kaspers Orkester, Little Jinder, HOV1, Jireel, Ulf Lundell, Magnus Uggla, Loreen, Agnes, September, Tove Styrke, Norlie & KKV, Hoffmaestro, Jill Johnson, Rebecca & Fiona och många fler!

2019 firade festivalen 10-årsjubileum med över 40 artister som uppträdde på 4 scener under 3 dagar och publikrekord med 16 000 (!) besökare. Utan vår fantastiska publik vore vi ingenting. Det är NI som är det bästa med HudikKalaset. Tack till ALLA som har besökt oss under åren och skapat fantastiska minnen ihop med oss!

Köp biljett