Little Jinder

Little Jinders succévåg kan inte ha undgått någon vid det här laget: uppmärksammad medverkan i TV-succén Så mycket bättre, hyllat albumsläpp och unisont kritikerrosad turné. Och för tillfället hyperaktuell med både turné och färska singeln Kvicksand.

”2017 kommer tillhöra Sveriges enda riktiga rockstjärna Little Jinder och vi är extremt peppade på att ha henne och hennes briljanta band här i sommar. EDSF?” säger festivalgeneral Erik Ohlsson.

 

Med sitt självbetitlade album på svenska fick Jinder såväl kritiker som fans på fall med sina ärliga och självutlämnande texter som, precis som henne själv, kändes helt perfekt i tiden. albumet prisades med både Grammis och P3 Guld för Årets pop och hon var popstjärnan som emoji-generationen inte visste att den behövde. Med uppföljaren ‘Allting suger’ (som gästades av bl.a Markus Krunegård och Mauro Scocco befäste Jinder sin position som en av landets i särklass mest intressanta artister. Hon har även programlett flaggskeppet Musikhjälpen i Sveriges Radio/SVT.