Yanuari

YANUARI, som består av Leo Skywell, Lone Loner och Vince Wavy, står med fötterna på varsin sida av Atlanten. Gruppen inspireras av den Amerikanska östkustens trapkultur samtidigt som de behåller det svenska lekfulla popsoundet och omfamnar ett slags melankoliskt gränsland mellan hiphop och pop. De svenska texterna behandlar observationer från deras umgängen och omgivning. På deras egensinnade vis katalogiserar dem liv som består av sena kvällar, kärleksrelationer och framtidsdrömmar. Individualistiska men agnostiska, tillbakahållna men ambitiösa. Allt som passerar deras lins går in och ut ur skärpa och omformas till något unikt.

Deras debutsingel “Fuckar Med Dig” släpptes i november 2018, en låt för nattklubbarna om revansch – att bryta sig ut från under isen.  Tätt följt av “Belvedere” som slog ner i januari 2019.

Den 29:e mars släppte YANUARI sista delen av deras trilogi – ”Way Out West”. De två tidigare singlarna har på bara tre månader spelats över 300 000 gånger, blivit hyllade av Per Sinding Larsen, hatade av pojkvänner och gästat frågesportprogrammet Primetime. YANUARI har gått från god självkänsla till hybris till att avsluta i grandiositet. Det är som en tolkien-triologi som byggs och byggs upp och avslutas i ett crescendo.

Vårt liv ur andras synvinkel upplevs säkerligen kaotiskt och som motsatsen till katolskt. Vi har prioriterat mickbåset över biktbåset och med verserna i Way Out West tänkte vi – fuck it låt oss bara berätta vad som hänt de senaste månaderna.”

Köp biljett