RAINDEAR

Efter att den extremt väl mottagna singeln ”Diamonds In My Chest” släppte i december den svenska baserade elektro popkonstnären RAINDEAR sin nya singel ”SKY”, som är inspirerad av eskapism och självbestämmande.

RAINDEAR förklarar, ”Sky är min drömsaga om eskapism och att nå sin egen himmel, för du kan inte lita på att någon annan kommer att ta dig dit. Den handlar om den inre världen som du bestämmer dig för att stanna kvar i efter att älskare har svikit dig.” ”Jag ville att det skulle låta lite äventyrligt och quirky samtidigt. Karate, krigarprinsessor och konstiga myggor i en lila himmel med en brinnande horisont – det är den visuella världen som jag ville att låten skulle passa in i.”

Från att ha varit omgiven av musik redan från en ung ålder är den orädda talangen ämnad för sin musikstil. Baserad i en studio i Stockholm, använder RAINDEAR sig av trippy ljud och djärva beats för att fördjupa sig i en spännande och arresterande värld av desperation och mörker som andra kanske blygt håller sig borta från.
RAINDEARs senaste release ”Diamonds In My Chest” har tagit sig över 150k lyssningar på Spotify, nått nummer 8 på Hype Machine-listan och har tagit plats på ett antal viktiga Spotify-spellistor, bland annat New Music Friday, Sunday Selects och US Viral Top 50 .

Köp biljett