Markus Krunegård

Under åren har Markus Krunegård hunnit med mycket, både som del av flera musikaliska projekt men främst som soloartist, låtskrivare och producent. Krunegård har skrivit festivalhistoria  förr, genom att vara den enda artist som spelat på Hultsfredsfestivalen tre år i rad i tre olika band. Hets år 2006, Laakso år 2007 och som soloartist år 2008.

Sedan han debuterade på egen hand 2008 har han nominerats till Rockbjörnen, Grammis och P3 Guld där han tog hem pris för Årets Låt med hitsingeln Jag Är En Vampyr. Det närmar sig fyra år sedan Markus Krunegård släppte sitt senaste album Rastlöst Blod. Ett album som ännu en gång bevisade hans förmåga att slå huvudet på spiken med sitt musikmakeri.  Den nya singeln – Ben, Kött & Känsler, kom äntligen den 23 februari, där Krunegård med effektförvrängd röst granskar kritiskt hur vi människor fungerar, den låter som en smekning men känns som en käftsmäll som lämnar djupa blåmärken.

”I Huvet På En Idiot, I En Bar, På En Ö, I Ett Hav, På En Ö, I En Bar, I Huvet På En Idiot” är titeln på det kommande albumet. ”Magi” är titeln på hans kommande spelning på HudikKalaset 2018.

”Han får varje rad att stå i centrum. Samtidigt viker musiken aldrig från textens sida. Tillsammans drar de fram som ett gäng på stan.” Kristin Lundell, Aftonbladet

 

Köp biljett