Hillström & Billy

Hillström & Billy bildades av Hudiksvallsbördige låtskrivaren och trädgårdsingenjören Petter Hillström år 2008. Genom åren har projektet utvecklats ifrån att vara ett soloprojekt till att bli ett kollektiv av diverse musiker och artister. Under åren har det släppts totalt fem album och att inkludera andra musiker och artister i processen har alltid varit en självklarhet för Petter.

”Jag har ambitionen att få ut så mycket som möjligt av det jag gör, och genom att verka tillsammans med andra blir vägen minst lika meningsfull som målet. Förhoppningsvis blir också summan av dessa individer större än delarna. Sen är det jävligt tråkigt att sitta själv i en källare.”

Nyligen släppte han singeln Prove som är först ut av en samling låtar som kommer att släppas under 2018. Processen har varit en lång och inkluderande resa. Under två års tid har bandet jobbat med sjutton låtar i samarbete med musiker och artister från hela världen; alltifrån Cajsa Siik och Christian Kjellvander till Molly Jenson från San Diego.

Petter själv beskriver låten som ”Ett ambitiöst försök att beskriva en vardaglig känsla. Jag har satt ihop så snygga ord jag kan komma på i en följd, och så har jag pusslat ihop dem med en melodi jag lirkat fram. Sen har jag klätt in detta i ett ljudlandskap som jag tycker om att vara i. Slutligen hoppas jag att jag gjort mig något sånär begriplig!”

Köp biljett