Cornelia Jakobs

Cornelia Jakobs är namnet som snart kommer vara på allas läppar. Redan som 7-åring började hon sjunga på sin turnerande rock-pappas konserter, och det var då hon upptäckte att hon kände sig mer hemma på scenen än någon annanstans. Det har aldrig funnits en plan b.

Efter 7års bakgrund i musikbranschen som låtskrivare och artist i olika sammansättningar, bl.a den f.d. världsturnérande dj-duon Stockholm Syndrome, tar hon nu steget att skriva till sig själv, vad hon kallar dynamisk känslo-svallande live-musik. Efter att ha agerat manager åt sig själv i x antal år så är hon van vid att göra allt själv, både allt det kreativa med skrivande och videos och omslag osv, men också allt annat, så är det efter det svårt att lämna ifrån sig ansvaret när man vet så tydligt vad man vill. Så när hon 12e januari släppte debuten “Late Night Stories” gjordes det under egen etikett.

Det kan inte bli mycket mer aktuellt än Cornelia Jakobs. Hon har genom sitt driv tagit essensen av tung till en ny nivå. Det må vara kyligt ute just nu men, med de låtar från Cornelia Jakobs som haglar ner, går det nästan redan nu att ta på den kvällen i sommar då Årets Nykomling 2019 kommer att sätta Hälsinglands himmel i brand.

Köp biljett